П`ятниця
29.03.2024
07:44
ГОДИННИК
Погода
Дунаївці (м.) 
Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 9
Друзі сайту
Офіційний сайт Дунаєвецької школи №4
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Газета Дунаєвецької ЗОШ І-ІІІ ст.№4 Шкільний обрій
Головна » 2013 » Лютий » 10 » В Україні з’явиться національний рейтинг шкіл
19:16
В Україні з’явиться національний рейтинг шкіл
У Міністерстві освіти сподіваються стимулювати діяльність навчальних закладів щодо забезпечення якості освіти шляхом створення національної системи рейтингового оцінювання

Проект Положення про систему рейтингового оцінювання загальноосвітніх навчальних закладів розроблено фахівцями Інституту інноваційних технологій і змісту освіти та запропоновано до обговорення на сайті Міністерства освіти.

Відповідно до норм проекту документа, у рейтинговому оцінюванні братимуть участь загальноосвітні навчальні заклади незалежно від їх типу, форми власності та підпорядкування.

Рейтингове оцінювання впроваджується з метою підвищення якості освітньої діяльності загальноосвітніх навчальних закладів, оцінювання стану системи загальноосвітніх навчальних закладів, запровадження механізмів вимірювання ефективності діяльності шкіл, виявлення факторів впливу на надання ними освітніх послуг з метою вирішення питання забезпечення державних гарантій рівного доступу до якісної освіти.

Передбачається, що рейтинг стимулюватиме школи до забезпечення якості освіти. Також рейтинг шкіл має інформувати суспільство та органи влади про стан середньої освіти, сприяти ефективному управлінню діяльності загальноосвітніх навчальних закладів.

Управління системою рейтингового оцінювання та координацію роботи з проведення рейтингового оцінювання здійснюватиме Державна інспекція навчальних закладів. За збір та збереження первинних даних буде відповідати державне підприємство "Інфоресурс".

Зазначимо, що робота з упровадження системи рейтингового оцінювання українських шкіл продовжується впродовж тривалого часу. З цією метою ще у листопаді минулого року був підписаний наказ профільного відомства, яким затверджено критерії системи рейтингового оцінювання діяльності загальноосвітніх навчальних закладів.

Відповідно до затверджених критеріїв, рейтингове оцінювання діяльності українських шкіл буде здійснюватися за показниками матеріально-технічного, фінансового та інформаційного забезпечення навчально-виховного процесу навчальних закладів.

Також планується, що при оцінюванні будуть враховуватися показники забезпечення шкіл педагогічними працівниками, показники науково-методичної й дослідної роботи, соціального захисту учасників навчально-виховного процесу та навчальних і творчих досягнень учнів.

Передбачається, що починаючи з 2014 року, результати рейтингу шкіл за попередній рік щорічно будуть висвітлюватися в ЗМІ та на офіційному сайті Міністерства освіти.

Проект Положення про систему рейтингового оцінювання загальноосвітніх навчальних закладів оприлюднений на сайті Міністерства освіти. Зауваження та пропозиції до проекту можна надсилати на електронну адресу:
so@iitzo.gov.ua, тел.: (044) 248-21-61.

За матеріалами: osvita.ua
Переглядів: 481 | Додав: Петрович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: